Blogindlæg

Sådan får du de RIGTIGE træningszoner

aerob anaerob ur

Hvad end, du er eliteløber, nyløber eller garvet motionsløber, er det en rigtig god idé at have styr på dine træningszoner. Men hvorfor egentlig? 

Få forklaringen her i artiklen, hvor du også kan blive klogere på, om der findes gode eller dårlige tests til at finde zonerne.

Slutteligt får du en forklaring af, hvorfor vi hos RunMax bruger den testprotokol, som vi gør.


Hvad bruger man træningszoner til?

Træningszoner bruges grundlæggende til at dele din træning op i forskellige typer. Det ku…

Læs mere…

Skotest: Asics Novablast 2

novablast 2

Efterfølgeren på den bløde, men fjedrende Novablast fra Asics. Jeg var ganske begejstret for 1'eren, så derfor så jeg meget frem til denne udgave! Læs med her, hvis du gerne vil høre om Max' erfaringer med den nye model.

Første indtryk

Novablast 2 har ikke kun fået en opdatering på designet, men også fået et rigtig lækkert mesh ovenpå. Førstehåndsindstrykket er i det hele taget "komfort", og skoen sidder lige så behageligt, som det ser ud til ved første øjekast.

Sålen er en ordentlig kleppert…

Læs mere…

Ny verdensrekord på halvmarathon

gidey

I går, søndag d. 24. oktober, blev Valencia Half Marathon afviklet. 

Valencia er kendt for hurtige tider, og på denne front skuffer løbet ikke i går! Den etiopiske kvinde fra NN Running Team, Letesenbet Gidey, vandt i går løbet i tiden 62:52 - altså én time, 2 minutter og 52 sekunder - mere end et minut hurtigere end den tidligere verdensrekord!

Til de "split-interesserede" rundede Gidey 10 km i 29:45 og 15 km i 44:29.

Hos mændene blev løbet desuden vundet i 58:07 af Abel Kipchumba, kun 2 sek…

Læs mere…

Landevej: Ny dansk mester på maraton

bane og landevej
Søndag blev der løbet DM Maraton til årets HCA Marathon i Odense. Podiet bød på flere nye ansigter:

KVINDER

  1. Lene Broberg, SIK 80 DM (2.55.59)
  2. Pia Englyst, Rødovre AC (2.57.50)
  3. Regina Aagaard, Skanderborg Løbeklub (2.58.32)

HERRER

  1. Martin Egebjerg Olesen, Team Hechmann Sport (2.22.53)
  2. Jesper Faurschou, Herning Løbeklub (2.23.32)
  3. Kasper Laumann Hartlev, Team Hechmann Sport (2.27.32)

Tillykke til løberne!

Læs mere…

Trail: WMRA Nations Cup

elite cross og trail

På grund af flere års Corona-relaterede udskydelser af VM i trail og bjergløb, er det af World Mountain Running Association (WMRA) besluttet af sætte en konkurrence op her i efteråret - nærmere bestemt i Chiavenna i Italien d. 31. oktober. Løbet kaldes for "WMRA Nations Cup", og foregår til et allerede eksisterende løb - "Val Bregaglia Trail".

Distancen bliver i den korte ende af skalaen (i trail-sammenhæng) med 19,5 km. Ruten går fra Bondo til Chiavenna, og går således mere ned en op - den end…

Læs mere…

Periodiseret styrkeprogram (måned 2 af 3)

Ligesom med løbetræning, så kan du med fordel arbejdet periodiseret med styrketræning, hvilket betyder, at du træner forskelligt i forskellige perioder. Her i artiklen får du anden måned i et 3 måneders styrkeprogram, som fører dig igennem de forskellige perioder. Programmet tager udgangspunkt i, at du har adgang til en vægtstang og vægtskiver, og målet er både at mindske skadesrisici og gøre dig til en hurtigere løber. Første periode: “Generel styrketræning” I denne periode er der fokus på at f…

Læs mere…

Studie: Snak dig til en bedre løbepræstation?

Er træning den eneste vej til en bedre løbetid, eller kan du give tempoet er ekstra nøk opad ved at snakke til dig selv? Et studie finder interessante resultater i denne forbindelse – læs her i artiklen, om det har en effekt, og i så fald hvordan det skal gøres, for at det virker mest optimalt. Undersøgelsen Der findes i skrivende stund kun et studie, som har undersøgt emnet fra denne vinkel af. Studiet er et såkald “randomiseret & kontrolleret studie” på cykelryttere fra 2019. Her inddrog man 1…

Læs mere…

Fra 0 til 10% stigning: Forskellige muskler?

Der er nok ingen tvivl om, at de fleste oplever en ret tydelig forskel på at løbe på flad vej, sammenlignet med at løbe op ad en 10% stigning  Men hvad er forskellen egentlig, når vi ser nærmere på muskelarbejdet? Er det bare generelt hårdere at løbe opad, eller er der bestemte muskler, der “tager slæbet”? Det ser vi nærmere på her i artiklen! Først en overvejelse omkring terræn 10% stigninger møder vi formentlig oftest ude på stierne, selvom der da også findes 10% asfaltstigninger rundt om i la…

Læs mere…