Skotest: Asics Metaspeed Sky

Asics’ store satsning inden for carbonsko. Carbonsko er hurtige, og nogle af modellerne er også rent fysiologisk set hurtigere end traditionelle løbesko. Her er Asics’ bud på en følgesvend på næste PR-togt. Men hvordan er skoene at løbe i, og er de mere økonomiske? Læs det hele her i Runivations skoanmeldelse, hvor Max deler sine erfaringer med skoene efter ca. 1 måneds brug.

Metaspeed Sky – til “stride-style”-løberen

Den første carbonsko fra Nike brystede sig af at været udviklet i tæt samarbejde med sportslabs, og på Nikes Vaporfly blev det understreget på siden af sålen med teksten “4% – measured in the lab. Verified with medals & records”.

Nike er dog ikke de eneste, som opholder sig i laboratoriet med løbeskoene. Asics har med lanceringen af deres Metaspeed-sko fremlagt en ny og interessant vinkel. “Sky”-modellen er nemlig én ud af to sko, som bliver lanceret her i foråret. Den anden udkommer lidt senere på foråret, og hedder “Metaspeed Edge”. Ifølge Asics er Metaspeed Sky lavet til “stride-style”-løbere, imens Metaspeed Edge er lavet til “Cadence-style”-løbere.

Forskellen imellem disse to løbertyper forklares ud fra følgende:

  • “Stride-style”-løberen øger skridtlængden ved gradvist øget hastighed, imens de i højere grad vedligeholder kadencen
  • “Kadence-style”-løberen øger modsat i højere grad kadencen frem for skridtlængden